Wat wij doen: 12 tot 18 jaar

Wij houden spreekuur op maandag, woensdag en donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens dit spreekuur kun je de KJRW bereiken per telefoon, e-mail of chat.
Ook is het mogelijk om bij ons langs te komen op ons kantoor aan de Atoomweg 10 te Groningen.

 

12 tot 18 jaar

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel helpt jou graag bij het oplossen van jouw problemen of het beantwoorden van jouw vragen. Het hoeft niet alleen te gaan om vragen of problemen die je hebt met jouw ouders, verzorgers of een ander familielid. Heb je bijvoorbeeld een bijbaantje, maar vraag jij je af of jij wel genoeg betaald krijgt? Of heb je iets strafbaars gedaan en vraag jij je af wat de gevolgen voor jou zullen zijn en of je nu voor de rechter moet komen? Ook bij problemen die jij hebt op het werk of bij problemen omdat je met de politie in aanraking bent gekomen, kun je met jouw vragen bij ons terecht.

Bij problemen in de thuissituatie kan het zo zijn dat jij het gevoel hebt dat jouw ouders of verzorgers niet luisteren naar jouw wensen en dat zij niet kijken naar wat voor jou het beste is. Dit is een erg vervelende situatie, die je waarschijnlijk graag wilt oplossen. Het is altijd het beste om te proberen hierover met je ouders te praten, zodat jullie hier samen kunnen uitkomen. Als je hierna nog steeds het idee hebt dat jouw ouders niet voldoende naar jouw wensen luisteren, zou je ook een leraar, een ander familielid of een goede vriend(in) kunnen vragen om jou en jouw ouders te helpen.

De informele rechtsingang

In sommige gevallen kunnen kinderen en jongeren bij ons komen om een brief te schrijven aan de kinderrechter. Dit kan bijvoorbeeld als jij bij je moeder woont, maar je wilt liever wat meer bij je vader zijn. In de brief aan de kinderrechter vertel je hoe je de situatie ervaart en hoe jij het liever anders zou willen zien. Bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel kan jij langskomen om hulp te krijgen bij het schrijven van een brief aan de kinderrechter. Na het lezen van de brief, kan de kinderrechter jou uitnodigen om jouw verhaal te doen. Wil jij weten of jij een brief kan schrijven naar de kinderrechter? Neem dan contact met ons op.

  Stuur ons een bericht:

  Ik geef toestemming om de gegevens die ik hier heb ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen.

  Contact:

   

  De Kinder- en Jongerenrechtswinkel
  Noord-Nederland

  Adres:
  Atoomweg 10
  9743 AK Groningen

  Telefoon: 050 31 25 040
  (ma, wo en do 15.00-17.00u)

  Email:
  noord@kjrw.eu

  0
  Connecting
  Please wait...
  Stuur een berichtje

  Sorry, er is momenteel niemand online. Stuur ons een berichtje!

  Je naam
  * Emailadres
  * Beschrijf je vraag
  Nu inloggen

  Heb je hulp nodig? Je kunt ons online alles vragen!

  Je naam
  * E-mailadres
  * Beschrijf je vraag
  We zijn online!
  Feedback

  Help ons en we helpen elkaar! Laat ons een feedback bericht achter.

  Hoe vond je onze support?